Uncategorised

Uncategorised

Arctic Wolf Gin

Geschreven door joost

De nieuwe Arctic Wolf Gin werd ontworpen door Jürgen Bogaert (broer van chef Sven) en Wolf Demuynck.

Hij is in Oost-Vlaanderen voorlopig enkel te verkrijgen in Restaurant ELVIRA.

Arctic Wolf wordt vergezeld van limoen en jeneverbes en vervolledigd met de Fever tree Clementine Tonic.

Belangstellenden kunnen een fles van de nieuwe gin bekomen in ons restaurant. Informeer naar beschikbaarheid en prijs.

Wild Menu

Geschreven door Super User

Stel zelf uw 3- of 4-gangenmenu samen uit

Voorgerechten

Wildpastei
Butternut pompoen – vanille – mini gele wortel – cumquats
Fazant
Heldere bouillon – ravioli – groentenparels – bieslook
Everzwijn
Kroket – jonge wortel – zilverui – rucola – notendressing
Paling
Gerookt – knolselder – tuinkruiden – coeur de boeuf

Hoofdgerechten

Roodbaars
Pompoen – boschampignons –boerenkool – patisson – jus van morillen
Schartong
Venkel – roze garnaal – gele wortel – crème van pastinaak
Everzwijn
Mini witloof – girollen – yam – raapjes – savooi
Hertenkalf
Mini pastinaak – spruitjes – zoete ui – eekhoorntjesbrood

Nagerechten

Kaas
assortiment – notenbrood – confituur ( +5 euro )
Vanille
Chocolade – vanilleroomijs – slagroom - krokantje
Koffie
Mousse – gecarameliseerde noten – chocolade – munt – krokantje
Mandarijn
Mousse – macarons- sorbet mandarijn – citroenmelisse

Menu - November - December

Geschreven door Super User

Menu November - December

Haas

Macaron jonge wortel – terrine-gel vijgen – mosterdkruid - opgelegde groentjes

Zeeduivel (*)

Butternut - boschampignons – schorseneren – schuim morieljes

Everzwijn

Mini witloof – rode kool – spruitjes – pastinaakkroketjes – peperkoek

Chocolade

Crème brûlée – compote bosbessen – merengue – karamel

 

 

3-gangenmenu ( zonder gerecht * )  : 40 € / persoon

aangepaste wijnen tijdens de maaltijd : 17 €/ persoon 

 

4-gangenmenu ( met gerecht *)  : 50 € / persoon

aangepaste wijnen tijdens de maaltijd : 20 € / persoon

  

Menu's worden per tafel geserveerd.

Reservatie

Geschreven door Super User

 

Cadeaubon

Geschreven door Super User

Traiteurgerechten

Geschreven door Super User

TRAITEURSLIJST FEESTDAGEN 2019 - 2020 
Speciaal voor de feestdagen bereidt chef Sven Bogaert deze heerlijke gerechten voor U.
Het enige wat u moet doen is afhalen, opwarmen en …. genieten.

Champagne Henri Abelé (Belgische en Spaanse hofleverancier)
Brut Traditionnel 75 cl 29,00 €
Brut Traditionnel 37,5 cl 18,00 € 

 

Assortiment van 6 hapjes 12.00€

Kreeftgerechten

1/1 kreeft à la nage met fijngesneden jonge groenten 40.00€
1/1 kreeft Belle Vue, slaatje, verse mayonaise, cocktail 40.00€
1/1 kreeft gegrild met kruidenboter, aardappel in de schil 42.00€
1/1 kreeft met kerrie kokossaus, rijst en ananas 46.00€
1/1 kreeft met ganzenlever en geflambeerd witloof 50.00€
Alle kreeften wegen +/- 600 gr.

Oesters

Zeeuwse creusen :
6 stuks 13.00€
9 stuks 17.00€
12 stuks 20.00€
Zeeuwse creusen met gesmolten spinazie en champagnesaus
6 stuks 16.00€
9 stuks 20.00€
12 stuks 24.00€
De oesters zijn opengemaakt en voorzien van citroen.

Soepen

Zoete aardappelsoep - broodcroutons - spekreepjes 9.00€/l
Ajuinsoep - toastje met kaas 9.00€/l
Velouté - aardpeer - kokosmelk - hazelnoten 9.00€/l
Bosduifconsommé - groentenparels 12.00€/l

Warme voorgerechten

Scampi’s (6 st) op Oostendse wijze 13.00€
Scampi’s (6 st) lichte kerriesaus met ananas 13.00€
Scampi’s (6 st) in de wok zoetzuur 13.00€
Scampi’s (6 st) diabolique, brunoise van groentjes 13.00€
Scampi’s (6 st) lookboter, tomaat, peterselie 13.00€
Tongrolletjes op Oostendse wijze 14.00€
Tongrolletjes, gewokte groentjes, botersaus 14.00€
Kaaskroketten 3.00€/st
Garnaalkroketten 4.00€/st
Dorade Royale - kurkuma - gember - prei - sojascheuten - jonge wortel 14.00€
Goudbrasem - knolselder - pastinaak - rode ui - witbier 15.00€
Pladijs - gegrild - bloemkool - broccoli - sugarsnaps - kerstomaatjes 16.00€

 

Feestelijke visschotels

Paling: in ’t groen, tomaat, room, gebakken met tartaar of in de wok 29.00€
Scampi’s (10 st) op Oostendse wijze 20.00€
Scampi’s (10 st), lichte kerriesaus met ananas 20.00€
Scampi’s (10 st) diabolique, brunoise van groentjes 20.00€
Scampi’s (10 st) in de wok, zoetzuur 20.00€
Scampi’s (10 st) in de lookboter, tomaat, peterselie 20.00€
Tongrolletjes op Oostendse wijze 24.00€
Tongrolletjes, gewokte groentjes en een botersausje 24.00€

Dorade Royale - kurkuma - gember - prei - sojascheuten - jonge wortel 21.00€
Goudbrasem - knolselder - pastinaak - rode ui - witbier 21.00€
Pladijs - gegrild - bloemkool - broccoli - sugarsnaps - kerstomaatjes 22.00€

Feestelijke vlees- en wildgerechten

Fazantenborst - mini witloof - savooi - stamppotje aardappelen - cantharellen  20.00€
Parelhoen - mini witloof - savooi - pleurotten - veenbessensaus 20.00€
Fazant – mandarijn – gebrande sjalot - mini witloof - savooi - gratin met boschampignons 21.00€
Hertenkalf - butternut pompoen - knolselder - mini witloof - boschampignons - raz-el-hanout 22.00€

Al onze hoofdschotels (vis- en vleesschotels) zijn vergezeld van puree, knolselderpuree, kroketten, krielaardappelen
naargelang het gerecht of tenzij anders vermeld.

 

Nagerechten

Huisbereid vanilleroomijs 10.00€/liter 
Huisbereide chocolademousse 4.00€
Mango - pana cotta - zandtaartje - kokos - passievruchten 7.00€
Karamel - crumble - karamelmousse - munt 7.00 €
Cappuccino - melkmousse - witte chocolade - koffiecrème - crumble 7.00 €

Elvira’s afhaalmenu’s

Menu 1 – 40.00€

4 hapjes per persoon
Zoete aardappelsoep - spekreepjes - broodcroutons
Dorade Royale - kurkuma - gember - prei - sojascheuten - jonge wortel  
Parelhoen - mini witloof- savooi - pleurotten - veenbessensaus 
Mango - pana cotta - zandtaartje - kokos - passievruchten 

Menu 2 – 43.00€

4 hapjes per persoon
Ajuinsoep - toastje met kaas 
Goudbrasem - knolselder - pastinaak - rode ui - witbier  
Fazant – mandarijn – gebrande sjalot - mini witloof - savooi - gratin met boschampignons 
Karamel - crumble - karamelmousse - munt  

Menu 3 – 45.00€

4 hapjes per persoon
Velouté - aardpeer - kokosmelk - hazelnoten 
Pladijs - gegrild - bloemkool - broccoli - sugarsnaps - kerstomaatjes 
Hertenkalf - butternut pompoen - knolselder - mini witloof - boschampignons - raz-el-hanout
Cappuccino - melkmousse - witte chocolade - koffiecrème - crumble 

Menu 4 (vismenu) – 45.00€

4 hapjes per persoon
Ajuinsoep - toastje met kaas  
Dorade Royale - kurkuma - gember - prei - sojascheuten - jonge wortel  
Pladijs - gegrild - bloemkool - broccoli - sugarsnaps - kerstomaatjes  
Cappuccino - melkmousse - witte chocolade - koffiecrème - crumble 

Wij noteren graag uw bestelling voor kerstavond en kerstdag ten laatste op zaterdag 21 december 2019, voor
oudejaarsavond en nieuwjaar ten laatste op zaterdag 28 december 2019.
Afhalen kan op kerstavond en oudejaarsavond tussen 17 en 18u.

 

Wandeling

Geschreven door Super User

Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

WANDELTOCHT

 

Wij vermelden van zodra mogelijk de datum van onze volgende culinaire wandeltocht van April 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mosselen

Geschreven door Super User

De mosselen zijn terug beschikbaar bij Restaurant Elvira!

Lees meer