Uncategorised

Uncategorised

Arctic Wolf Gin

Written by joost

De nieuwe Arctic Wolf Gin werd ontworpen door Jürgen Bogaert (broer van chef Sven) en Wolf Demuynck.

Hij is in Oost-Vlaanderen voorlopig enkel te verkrijgen in Restaurant ELVIRA.

Arctic Wolf wordt vergezeld van limoen en jeneverbes en vervolledigd met de Fever tree Clementine Tonic.

Belangstellenden kunnen een fles van de nieuwe gin bekomen in ons restaurant. Informeer naar beschikbaarheid en prijs.

Wild Menu

Written by Super User

Stel zelf uw 3- of 4-gangenmenu samen uit

Voorgerechten

Wildpastei
Butternut pompoen – vanille – mini gele wortel – cumquats
Fazant
Heldere bouillon – ravioli – groentenparels – bieslook
Everzwijn
Kroket – jonge wortel – zilverui – rucola – notendressing
Paling
Gerookt – knolselder – tuinkruiden – coeur de boeuf

Hoofdgerechten

Roodbaars
Pompoen – boschampignons –boerenkool – patisson – jus van morillen
Schartong
Venkel – roze garnaal – gele wortel – crème van pastinaak
Everzwijn
Mini witloof – girollen – yam – raapjes – savooi
Hertenkalf
Mini pastinaak – spruitjes – zoete ui – eekhoorntjesbrood

Nagerechten

Kaas
assortiment – notenbrood – confituur ( +5 euro )
Vanille
Chocolade – vanilleroomijs – slagroom - krokantje
Koffie
Mousse – gecarameliseerde noten – chocolade – munt – krokantje
Mandarijn
Mousse – macarons- sorbet mandarijn – citroenmelisse

Menu - November - December

Written by Super User

Menu November - December

Tonijn

Mosterdzaad – ingelegde spruitjes – mayonaise gerookte paprika – mango – radijs – shiitake

 Rode mul (*)

Topinamboer – butternut pompoen – zilveruitjes – schuim morieljes

 Fazant

Mini witloof – chioggia biet – girollen – pastinaak – jeneverbessen

 Appel

Taartje – crumble – steranijs – gel Granny Smith

 

 

3-gangenmenu ( zonder gerecht * )  : 40 € / persoon

aangepaste wijnen tijdens de maaltijd : 17 €/ persoon 

 

4-gangenmenu ( met gerecht *)  : 50 € / persoon

aangepaste wijnen tijdens de maaltijd : 20 € / persoon

  

Menu's worden per tafel geserveerd.

Cadeaubon

Written by Super User

Traiteurgerechten

Written by Super User

TRAITEURSLIJST FEESTDAGEN 2018 - 2019 
Speciaal voor de feestdagen bereidt chef Sven Bogaert deze heerlijke gerechten voor U.
Het enige wat u moet doen is afhalen, opwarmen en …. genieten.

Champagne Henri Abelé (Belgische en Spaanse hofleverancier)
Brut Traditionnel 75 cl 29,00 €
Brut Traditionnel 37,5 cl 18,00 € 

Champagne Joly
6 flessen Cuvée Gourmande met verschillende gepersonaliseerde capsules Elvira + 1 gouden capsule 24 krt met strass     135 €

 

Assortiment van 6 hapjes 12.00€

Kreeftgerechten

1/1 kreeft à la nage met fijngesneden jonge groenten 40.00€
1/1 kreeft Belle Vue, slaatje, verse mayonaise, cocktail 40.00€
1/1 kreeft gegrild met kruidenboter, aardappel in de schil 42.00€
1/1 kreeft met kerrie kokossaus, rijst en ananas 46.00€
1/1 kreeft met ganzenlever en geflambeerd witloof 50.00€
Alle kreeften wegen +/- 600 gr.

Oesters

Zeeuwse creusen :
6 stuks 13.00€
9 stuks 16.00€
12 stuks 19.00€
Zeeuwse creusen met gesmolten spinazie en champagnesaus
6 stuks 16.00€
9 stuks 19.00€
12 stuks 22.00€
De oesters zijn opengemaakt en voorzien van brood en citroen.

Soepen

Pastinaak-rammenassoep - broodcroutons - spekreepjes 9.00€/l
Wortel-kokossoep - Curry - Koriander 9.00€/l
Bloemkoolsoep - Duroc - Broodcroutons - Roquefort 10.00€/l
Bosduifconsommé - groentenparels 11.00€/l

Broodjes zijn hierbij ook voorzien.

Warme voorgerechten

Scampi’s (6 st) op Oostendse wijze 13.00€
Scampi’s (6 st) lichte kerriesaus met ananas 13.00€
Scampi’s (6 st) in de wok zoetzuur 13.00€
Scampi’s (6 st) diabolique, brunoise van groentjes 13.00€
Scampi’s (6 st) lookboter, tomaat, peterselie 13.00€
Tongrolletjes op Oostendse wijze 14.00€
Tongrolletjes, gewokte groentjes, botersaus 14.00€
Kaaskroketten 3.00€/st
Garnaalkroketten 4.00€/st
Dorade Royale - courgette - knolselder - vadouvan 14.00€
Zeebarbeel - groentenjulienne - roze garnaal - bieslook 14.00€
Snoekbaars - rivierkreeftjes - bietjes - oesterzwammen - aardpeer 15.00€

Broodjes zijn hierbij ook voorzien.

Feestelijke visschotels

Paling: in ’t groen, tomaat, room, gebakken met tartaar of in de wok 27.00€
Scampi’s (10 st) op Oostendse wijze 20.00€
Scampi’s (10 st), lichte kerriesaus met ananas 20.00€
Scampi’s (10 st) diabolique, brunoise van groentjes 20.00€
Scampi’s (10 st) in de wok, zoetzuur 20.00€
Scampi’s (10 st) in de lookboter, tomaat, peterselie 20.00€
Tongrolletjes op Oostendse wijze 24.00€
Tongrolletjes, gewokte groentjes en een botersausje 24.00€

Dorade Royale - courgette - knolselder - vadouvan 20.00€
Zeebarbeel - groentenjulienne - roze garnaal - bieslook 20.00€
Snoekbaars - rivierkreeftjes - bietjes - oesterzwammen - aardpeer 21.00€

Feestelijke vlees- en wildgerechten

Fazantenborst - mini witloof - savooi - boschampignons - appelen - veenbessen  20.00€
Parelhoen - mini witloof- druiven - aardappelgratin 20.00€
Eendenborst – mandarijn – savooi - cassis - gratin met boschampignons 21.00€
Hertenkalf - mini witloof - savooi - veenbessen - Jefkensperen - truffelaardappel 22.00€

Nagerechten

Huisbereid vanilleroomijs 10.00€/liter 
Huisbereide chocolademousse 3.50€
Amandelbiscuit - citroencrème - bosbessen 7.00€
Chocolade ganache - mousse - Franse meringue 7.00 €
Chocolade crumble - koffiecrème - melkmousse 7.00 €

Elvira’s afhaalmenu’s

Menu 1 – 39.00€

4 hapjes per persoon
Pastinaak-rammenassoep - broodcroutons - spekreepjes
Dorade Royale - courgette - knolselder - vadouvan 
Parelhoen - mini witloof- druiven - aardappelgratin 
Amandelbiscuit - citroencrème - bosbessen

Menu 2 – 42.00€

4 hapjes per persoon
Wortel-kokossoep - Curry - Koriander
Zeebarbeel - groentenjulienne - roze garnaal - bieslook 
Eendenborst – mandarijn – savooi - cassis - gratin met boschampignons
Chocolade ganache - mousse - Franse meringue 

Menu 3 – 44.00€

4 hapjes per persoon
Bloemkoolsoep - Duroc - Broodcroutons - Roquefort
Snoekbaars - rivierkreeftjes - bietjes - oesterzwammen - aardpeer
Hertenkalf - mini witloof - savooi - veenbessen - Jefkensperen - truffelaardappel
Chocolade crumble - koffiecrème - melkmousse

Menu 4 (vismenu) – 44.00€

4 hapjes per persoon
Wortel-kokossoep - Curry - Koriander 
Dorade Royale - courgette - knolselder - vadouvan 
Snoekbaars - rivierkreeftjes - bietjes - oesterzwammen - aardpeer
Chocolade ganache - mousse - Franse meringue

Kerstavond - Kerstmis
Bestellen op het nr. 09/367 06 82 of 0477/79 02 46 of per mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tot donderdagavond 20 december, afhalen maandag 24 december tussen 17u en 18u30 of dinsdag 25 december tussen 10u en 11u

Oud en Nieuw
Bestellen op het nr. 09/367 06 82 of 0477/79 02 46 of per mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tot donderdagavond 27 december, afhalen maandag 31 december tussen 17u en 18u30 of dinsdag 1 januari tussen 10u en 11u

 

Wandeling

Written by Super User

Inschrijven: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

De volgende culinaire wandeling wordt gepland in April 2019

 Nadere info volgt nog

 

 

 

 

 

Mosselen

Written by Super User

De mosselen zijn terug beschikbaar bij Restaurant Elvira!

Read more