Uncategorised

Uncategorised

Elzas

Geschreven door joost

ONZE VIERING VAN 20 JAAR "ELVIRA" SLUITEN WE AF MET EEN DRIEDAAGSE NAAR DE ELZAS !!

RESERVEER NU AL IN UW AGENDA MAANDAG 8, DINSDAG 9 EN WOENSDAG 10 JUNI 2020

HET PROGRAMMA ZAL TEGEN EIND JANUARI OP ONZE WEBSITE TE VINDEN ZIJN

Daguitstap brouwerij "Wilderen" "Fruitbedrijf Jacobs" "Wijndomein Kitsberg"

Geschreven door joost

Op dinsdag 21 april 2020 neemt Restaurant Elvira jullie mee op culinaire daguitstap naar brouwerij en stokerij

"Wilderen" te Wilderen, fruitbedrijf Jacobs in Sint-Truiden en wijndomein "Kitsberg" in Heers.

Programma:

 8u00 : vertrek aan Restaurant Elvira met luxe-autocar

 10u00 : Fruit Jacobs, Heide 114, 3800 Sint-Truiden 

Een gids leidt ons rond in het bedrijf en leert ons alles over de productie van bio-fruit, imkerij en mosterdproductie.

We drinken hier ook een appelsapje en ontvangen een fruitpakket. 

Er staat hier ook een Breughelbuffet voor ons klaar met koffie en thee.

 13u00 :  Brouwerij en distillerij Wilderen, Wilderenlaan 8, 3803 Wilderen 

Brouwerij anno 1743, uitgebreid met een imposante stokerij uit 1890.

Hier krijgen we een rondleiding zowel in de brouwerij als de distillerij en daarna een biertje ter degustatie. 

Mochten er mensen zijn die ook de jenever, gin, of whisky willen proeven, daar hebben we tijd voor voorzien.

 15u30 :  Wijndomein Kitsberg, Klein Gelmenstraat 18, 3870 Heers 

Rondleiding op het domein en 4 proevertjes

 Op de terugweg stoppen we tegen 

19u00 : Restaurant Fiskeskur, Marnixplaats 11-13, 2000 Antwerpen

Sharing Food visrestaurant. Alles wordt op een Scandinavische manier bereid.  Een echte aanrader !

Drank wordt  hier afzonderlijk besteld naar ieders wens.

 22u00 : Terug in Elvira  

 Prijs : 110 € / persoon.

Inschrijven kan via storting van dit bedrag op rekeningnummer BE34 2930 3935 6490. 

Contacteer ons hieromtrent op het nr 09 367 06 82 of 0477 79 02 46 of per mail

RESERVEER TIJDIG !!

Arctic Wolf Gin

Geschreven door joost

De nieuwe Arctic Wolf Gin werd ontworpen door Jürgen Bogaert (broer van chef Sven) en Wolf Demuynck.

Hij is in Oost-Vlaanderen voorlopig enkel te verkrijgen in Restaurant ELVIRA.

Arctic Wolf wordt vergezeld van limoen en jeneverbes en vervolledigd met de Fever tree Clementine Tonic.

Belangstellenden kunnen een fles van de nieuwe gin bekomen in ons restaurant. Informeer naar beschikbaarheid en prijs.

Wild Menu

Geschreven door Super User

Stel zelf uw 3- of 4-gangenmenu samen uit

Voorgerechten

Wildpastei
Butternut pompoen – vanille – mini gele wortel – cumquats
Fazant
Heldere bouillon – ravioli – groentenparels – bieslook
Everzwijn
Kroket – jonge wortel – zilverui – rucola – notendressing
Paling
Gerookt – knolselder – tuinkruiden – coeur de boeuf

Hoofdgerechten

Roodbaars
Pompoen – boschampignons –boerenkool – patisson – jus van morillen
Schartong
Venkel – roze garnaal – gele wortel – crème van pastinaak
Everzwijn
Mini witloof – girollen – yam – raapjes – savooi
Hertenkalf
Mini pastinaak – spruitjes – zoete ui – eekhoorntjesbrood

Nagerechten

Kaas
assortiment – notenbrood – confituur ( +5 euro )
Vanille
Chocolade – vanilleroomijs – slagroom - krokantje
Koffie
Mousse – gecarameliseerde noten – chocolade – munt – krokantje
Mandarijn
Mousse – macarons- sorbet mandarijn – citroenmelisse

Menu Januari

Geschreven door Super User

Garnaal

Panna cotta – doperwtjes – ingelegde tomaat – gepoft boekweit- mierikswortel - snijboon

Rode Poon  (*)

Miso – shiitake – sojascheuten - snijbonen - gember

Speenvarken

Buikspek – romanesco – bloemkool – crème knolselder - mini wortel

Brusselse wafel

Mandarijn – chocolade – vanilleroom– honing cress

 

 

 

3-gangenmenu ( zonder gerecht * )  : 40 € / persoon

aangepaste wijnen tijdens de maaltijd : 17 €/ persoon 

 

4-gangenmenu ( met gerecht *)  : 50 € / persoon

aangepaste wijnen tijdens de maaltijd : 20 € / persoon

  

Menu's worden per tafel geserveerd.

Menu Februari

Geschreven door Super User

Sint-Jacobsvrucht

Komkommer – bloedappelsien – gepoft boekweit – avocado

Pladijs (*)

Brandade – prei – krokante ui – zeekraal - Banyuls

Zwartpootkip

Peterseliewortel – groenten rösti – gekonfijte rode ui - truffeljus

Witloof

Tarte tatin –chicorei ijs – karamel – Brugse keltskop

 

 

 

3-gangenmenu ( zonder gerecht * )  : 40 € / persoon

aangepaste wijnen tijdens de maaltijd : 17 €/ persoon 

 

4-gangenmenu ( met gerecht *)  : 50 € / persoon

aangepaste wijnen tijdens de maaltijd : 20 € / persoon

  

Menu's worden per tafel geserveerd.

Reservatie

Geschreven door Super User

 

Cadeaubon

Geschreven door Super User