Uncategorised

Uncategorised

Weekend Afhaalgerechten

Geschreven door joost

ALS AMBASSADEUR VAN BIG GREEN EGG GEVEN WIJ NIET ALLEEN WORKSHOPS MAAR KAN U BIJ ONS OOK ALLE ACCESSOIRESS BESTELLEN https://kookatelier-lagom.be/biggreenegg-shop/.

HIERNA ONZE AFHAALGERECHTEN VOOR HET WEEKEND VAN VRIJDAG 19, ZATERDAG 20 EN ZONDAG 21 JUNI

 

Menu - 37,00 €:

Babykreeft

Gegratineerd - kerstomaatjes – look – pijpajuin – courgette – Oud Brugge

Roodbaars

Inktvis – mossel – venus – chorizo – platte peterselie – gebakken rijst

Citroen

Citroencrème – Italiaanse merengue – crumble – bosbessen

 A la carte :

Voorgerechten

Hollandse maatjes
Salade – boterbonen – graanmosterd – labneh – ingelegde bietjes -  17,00 €

Babykreeft
Belle vue – slaatje – cocktailsaus   VG -  18,00 € 

Hoofdgerechten

Babykreeft
Belle vue - slaatje - cocktailsaus  HG - 26,00 €

Babykreeft
Gegratineerd - kerstomaatjes – look – pijpajuin – courgette – Oud Brugge - 26,00 €

Roodbaars
Inktvis – mossel – venus – chorizo – platte peterselie – gebakken rijst - 21,00 €

Balletjes
Tomatensaus – verse frietjes - 17,00 €

Thaise kip
Rode curry – babymaïs – sluimererwten – jonge wortel – gebakken rijst -  20,00 €

 Nagerechten

Citroen
Citroencrème – Italiaanse merengue – crumble – bosbessen -  10,00 €

Palinggerechten :

Paling  aan 28 € :

Naast onze traditionele bereiding (in ’t groen, gebakken met verse tartaar, in tomaten- of roomsaus, in de wok) voorzien we nu ook een ander gerecht :
Paling bereid op Oosterse wijze : gelakt, met sojascheuten, pijpajuintjes, sugarsnaps, krokante ui en noedels (in plaats van frietjes).  

Om deze gerechten volledig tot hun recht te laten komen, starten we met een aperitiefje :

Champagne Henri Abelé 75 cl : 32.00 €/fles
Cava Valhondo 75 cl : 12.00 €/fles
Gin Arctic Wolf : 43.00 €/fles

Voor bij de gerechten :

Witte wijn  chardonnay - Cuvée C (Frankrijk)  : 12.00 €/fles
Rode wijn  Château Laborie (Frankrijk) : 9.00 €/fles

Dit enkel op bestelling via mail of telefonisch tot en met donderdag 18 juni 20u

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel : 09/367 06 82 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  tel : 0468/57 16 02

Afhalen Restaurant Elvira Donklaan 255 :

Vrijdag 19 juni  : tussen 16 u en 18 u
Zaterdag 20 juni : tussen 16u u en 18 u
Zondag 21 juni : tussen 10 u en 12 u

 

Elzas

Geschreven door joost

ONZE VIERING VAN 20 JAAR "ELVIRA" SLUITEN WE AF MET EEN DRIEDAAGSE NAAR DE ELZAS !!

RESERVEER NU AL IN UW AGENDA maandag 31/8 tot en met woensdag 2/9

HIERNA HET PROGRAMMA

 

  • Daar, zowel in de heenreis als in de terugreis, een stop moet voorzien worden van 45 minuten voor de chauffeur, gebruiken we dit om onderweg iets te eten of te drinken (voor diegene die dat willen)

 

  • MAANDAG 31 Augustus

         6U30 : Vertrek aan ELVIRA

         8u30 : Stop in WANLIN (of HONDELANGE) voor koffie/ontbijt ...

         9u15 : Vertrek naar OBERNAI

        12u45 : Lunch in "La Cloche" Obernai (Flammkuchen)

        14u15 : Korte wandeling in Obernai (plan) - mooi typisch Elzas dorpje

        Indien er tijd overblijft : rit tot op de Mont St.Odile voor het mooie panorama

        16u00 : Bezoek en degustatie wijnhuis Robert Blanck, Obernai

        17u30 : Vertrek naar COLMAR

        18u30 : Inchecken in Hotel La Turenne, Colmar

        19u30 : Diner in Restaurant Maison Rouge, Colmar

 

  • DINSDAG 1 September

        9u00 : Vertrek naar Musée Munsterkaas EGUISHEIM

       11u00 : Wijnhuis Cattin - Voegtlinshoffen - met lunch

       15u00 : Wijnhuis Wolfsberger - EGUISHEIM

       17U15 : Chocolaterie Daniel Stoffel - RIBEAUVILLE

       19u00 : Terug in hotel La Turenne - COLMAR

       20u00 : Diner in Restaurant Koifhus - COLMAR

 

  • WOENSDAG 2 September

 

       8U45  : Uitchecken en vertrek

      10u00 : Lips peperkoek - GERTWILLER (productie en museum)

      11u00 : Bezoek en degustatie wijnhuis KLIPFEL - BARR met luxe pic-nic in de wijngaard of in zaal (afhankelijk van het weer)

      15u00 : Aanvang terugreis

      18u30 : Stop in WANLIN (of HONDELANGE) - mogelijkheid tot eten en drinken - rustperiode chauffeur

      19u15 : Verder naar ELVIRA

      21u00 : Terug in ELVIRA

 

PRIJS VOOR DEZE MOOIE DRIEDAAGSE : 460 €/persoon + supplement van 50€ voor een éénpersoonskamer

INBEGREPEN IN DE PRIJS : Busreis, Hotel, maaltijden + drank, bezoeken, degustaties

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS : Verbruik in de stopplaats (heen- en terugreis) langs de autosnelweg

BIJ INSCHRIJVING :

  • Storten van een voorschot van 200€/persoon tegen 31 juli
  • Storten van het saldo van 260€/persoon (+50€ éénpersoonskamer) tegen 10 augustus

        Op rekening BE34 2930 3935 6490 van Sven Bogaert

Daguitstap brouwerij "Wilderen" "Fruitbedrijf Jacobs" "Wijndomein Kitsberg"

Geschreven door joost

Op dinsdag 8 september 2020 neemt Restaurant Elvira jullie mee op culinaire daguitstap naar brouwerij en stokerij

"Wilderen" te Wilderen, fruitbedrijf Jacobs in Sint-Truiden en wijndomein "Kitsberg" in Heers.

Programma:

 8u00 : vertrek aan Restaurant Elvira met luxe-autocar

 10u00 : Fruit Jacobs, Heide 114, 3800 Sint-Truiden 

Een gids leidt ons rond in het bedrijf en leert ons alles over de productie van bio-fruit, imkerij en mosterdproductie.

We drinken hier ook een appelsapje en ontvangen een fruitpakket. 

Er staat hier ook een Breughelbuffet voor ons klaar met koffie en thee.

 13u00 :  Brouwerij en distillerij Wilderen, Wilderenlaan 8, 3803 Wilderen 

Brouwerij anno 1743, uitgebreid met een imposante stokerij uit 1890.

Hier krijgen we een rondleiding zowel in de brouwerij als de distillerij en daarna een biertje ter degustatie. 

Mochten er mensen zijn die ook de jenever, gin, of whisky willen proeven, daar hebben we tijd voor voorzien.

 15u30 :  Wijndomein Kitsberg, Klein Gelmenstraat 18, 3870 Heers 

Rondleiding op het domein en 4 proevertjes

 Op de terugweg stoppen we tegen 

19u00 : Restaurant Fiskeskur, Marnixplaats 11-13, 2000 Antwerpen

Sharing Food visrestaurant. Alles wordt op een Scandinavische manier bereid.  Een echte aanrader !

Drank wordt  hier afzonderlijk besteld naar ieders wens.

 22u00 : Terug in Elvira  

 Prijs : 110 € / persoon.

Inschrijven kan via storting van dit bedrag op rekeningnummer BE34 2930 3935 6490. 

Contacteer ons hieromtrent op het nr 09 367 06 82 of 0477 79 02 46 of per mail

RESERVEER TIJDIG !!

Arctic Wolf Gin

Geschreven door joost

De nieuwe Arctic Wolf Gin werd ontworpen door Jürgen Bogaert (broer van chef Sven) en Wolf Demuynck.

Hij is in Oost-Vlaanderen voorlopig enkel te verkrijgen in Restaurant ELVIRA.

Arctic Wolf wordt vergezeld van limoen en jeneverbes en vervolledigd met de Fever tree Clementine Tonic.

Belangstellenden kunnen een fles van de nieuwe gin bekomen in ons restaurant. Informeer naar beschikbaarheid en prijs.

Keuze van Sven

Geschreven door Super User

Geen maandmenu’s in juli en augustus

Wegens coronavirus werken wij met een “beperkte kaart”

Menu Maart

Geschreven door Super User

Witblauw

Brisket – piccalilly – ingelegde bietjes – sorbet rode biet - gel gebrande ui - mosterdpoeder

Schelvis (*)

Groene kool – prei – crème van ansjovis – venkel - basilicumolie

Lam

Gepofte aubergine – hasselback aardappel – jonge wortel - pastinaak

Pavlova

Geranium –ganache witte chocolade – compote frambozen  – gazpacho rode vruchten - limoen

 

 

 

3-gangenmenu ( zonder gerecht * )  : 40 € / persoon

aangepaste wijnen tijdens de maaltijd : 17 €/ persoon 

 

4-gangenmenu ( met gerecht *)  : 50 € / persoon

aangepaste wijnen tijdens de maaltijd : 20 € / persoon

  

Menu's worden per tafel geserveerd.

Reservatie

Geschreven door Super User

 

Cadeaubon

Geschreven door Super User