Uncategorised

Uncategorised

Elzas

Geschreven door joost

ONZE VIERING VAN 20 JAAR "ELVIRA" SLUITEN WE AF MET EEN DRIEDAAGSE NAAR DE ELZAS !!

RESERVEER NU AL IN UW AGENDA maandag 31/8 tot en met woensdag 2/9

HIERNA HET PROGRAMMA

 

  • Daar, zowel in de heenreis als in de terugreis, een stop moet voorzien worden van 45 minuten voor de chauffeur, gebruiken we dit om onderweg iets te eten of te drinken (voor diegene die dat willen)

 

  • MAANDAG 31 Augustus

         6U30 : Vertrek aan ELVIRA

         8u30 : Stop in WANLIN (of HONDELANGE) voor koffie/ontbijt ...

         9u15 : Vertrek naar OBERNAI

        12u45 : Lunch in "La Cloche" Obernai (Flammkuchen)

        14u15 : Korte wandeling in Obernai (plan) - mooi typisch Elzas dorpje

        Indien er tijd overblijft : rit tot op de Mont St.Odile voor het mooie panorama

        16u00 : Bezoek en degustatie wijnhuis Robert Blanck, Obernai

        17u30 : Vertrek naar COLMAR

        18u30 : Inchecken in Hotel La Turenne, Colmar

        19u30 : Diner in Restaurant Maison Rouge, Colmar

 

  • DINSDAG 1 September

        9u00 : Vertrek naar Musée Munsterkaas EGUISHEIM

       11u00 : Wijnhuis Cattin - Voegtlinshoffen - met lunch

       15u00 : Wijnhuis Wolfsberger - EGUISHEIM

       17U15 : Chocolaterie Daniel Stoffel - RIBEAUVILLE

       19u00 : Terug in hotel La Turenne - COLMAR

       20u00 : Diner in Restaurant Koifhus - COLMAR

 

  • WOENSDAG 2 September

 

       8U45  : Uitchecken en vertrek

      10u00 : Lips peperkoek - GERTWILLER (productie en museum)

      11u00 : Bezoek en degustatie wijnhuis KLIPFEL - BARR met luxe pic-nic in de wijngaard of in zaal (afhankelijk van het weer)

      15u00 : Aanvang terugreis

      18u30 : Stop in WANLIN (of HONDELANGE) - mogelijkheid tot eten en drinken - rustperiode chauffeur

      19u15 : Verder naar ELVIRA

      21u00 : Terug in ELVIRA

 

PRIJS VOOR DEZE MOOIE DRIEDAAGSE : 460 €/persoon + supplement van 50€ voor een éénpersoonskamer

INBEGREPEN IN DE PRIJS : Busreis, Hotel, maaltijden + drank, bezoeken, degustaties

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS : Verbruik in de stopplaats (heen- en terugreis) langs de autosnelweg

BIJ INSCHRIJVING :

  • Storten van een voorschot van 200€/persoon tegen 31 juli
  • Storten van het saldo van 260€/persoon (+50€ éénpersoonskamer) tegen 10 augustus

        Op rekening BE34 2930 3935 6490 van Sven Bogaert

Daguitstap brouwerij "Wilderen" "Fruitbedrijf Jacobs" "Wijndomein Kitsberg"

Geschreven door joost

DE DAGUITSTAP NAAR WILDEREN WORDT VERPLAATST NAAR EEN NOG TE BEPALEN DATUM IN 2021

Programma:

 8u00 : vertrek aan Restaurant Elvira met luxe-autocar

 10u00 : Fruit Jacobs, Heide 114, 3800 Sint-Truiden 

Een gids leidt ons rond in het bedrijf en leert ons alles over de productie van bio-fruit, imkerij en mosterdproductie.

We drinken hier ook een appelsapje en ontvangen een fruitpakket. 

Er staat hier ook een Breughelbuffet voor ons klaar met koffie en thee.

 13u00 :  Brouwerij en distillerij Wilderen, Wilderenlaan 8, 3803 Wilderen 

Brouwerij anno 1743, uitgebreid met een imposante stokerij uit 1890.

Hier krijgen we een rondleiding zowel in de brouwerij als de distillerij en daarna een biertje ter degustatie. 

Mochten er mensen zijn die ook de jenever, gin, of whisky willen proeven, daar hebben we tijd voor voorzien.

 15u30 :  Wijndomein Kitsberg, Klein Gelmenstraat 18, 3870 Heers 

Rondleiding op het domein en 4 proevertjes

 Op de terugweg stoppen we tegen 

19u00 : Restaurant Fiskeskur, Marnixplaats 11-13, 2000 Antwerpen

Sharing Food visrestaurant. Alles wordt op een Scandinavische manier bereid.  Een echte aanrader !

Drank wordt  hier afzonderlijk besteld naar ieders wens.

 22u00 : Terug in Elvira  

 Prijs : 110 € / persoon.

Inschrijven kan via storting van dit bedrag op rekeningnummer BE34 2930 3935 6490. 

Contacteer ons hieromtrent op het nr 09 367 06 82 of 0477 79 02 46 of per mail

RESERVEER TIJDIG !!

Arctic Wolf Gin

Geschreven door joost

De nieuwe Arctic Wolf Gin werd ontworpen door Jürgen Bogaert (broer van chef Sven) en Wolf Demuynck.

Hij is in Oost-Vlaanderen voorlopig enkel te verkrijgen in Restaurant ELVIRA.

Arctic Wolf wordt vergezeld van limoen en jeneverbes en vervolledigd met de Fever tree Clementine Tonic.

Belangstellenden kunnen een fles van de nieuwe gin bekomen in ons restaurant. Informeer naar beschikbaarheid en prijs.

Menu September

Geschreven door Super User

 

Sint-Jacobsvrucht

Carpaccio – gel rode biet - ingelegde wortel - haringkaviaar - mierikswortel - merengue wasabi

Griet (*)

Crème flespompoen – jonge spinazie – venkel - vinaigrette chorizo - appelkappertjes

Wilde eend

Gegrilde wilde perzik – knolselder - shiitaki – mini raapjes – spitskool - bloedworst

Framboos

Witte chocolade – crumble – merengue staafjes – frambozensorbet - munt

 

 

 

3-gangenmenu ( zonder gerecht * )  : 40 € / persoon

aangepaste wijnen tijdens de maaltijd : 17 €/ persoon 

 

4-gangenmenu ( met gerecht *)  : 50 € / persoon

aangepaste wijnen tijdens de maaltijd : 20 € / persoon

  

Menu's worden per tafel geserveerd.

Menu Maart

Geschreven door Super User

Witblauw

Brisket – piccalilly – ingelegde bietjes – sorbet rode biet - gel gebrande ui - mosterdpoeder

Schelvis (*)

Groene kool – prei – crème van ansjovis – venkel - basilicumolie

Lam

Gepofte aubergine – hasselback aardappel – jonge wortel - pastinaak

Pavlova

Geranium –ganache witte chocolade – compote frambozen  – gazpacho rode vruchten - limoen

 

 

 

3-gangenmenu ( zonder gerecht * )  : 40 € / persoon

aangepaste wijnen tijdens de maaltijd : 17 €/ persoon 

 

4-gangenmenu ( met gerecht *)  : 50 € / persoon

aangepaste wijnen tijdens de maaltijd : 20 € / persoon

  

Menu's worden per tafel geserveerd.

Afhaalgerechten

Geschreven door Super User

 

Sint-Jacobsvrucht

Carpaccio – gel rode biet - ingelegde wortel - haringkaviaar - mierikswortel - merengue wasabi

Griet (*)

Crème flespompoen – jonge spinazie – venkel - vinaigrette chorizo - appelkappertjes

Wilde eend

Gegrilde wilde perzik – knolselder - shiitaki – mini raapjes – spitskool - bloedworst

Framboos

Witte chocolade – crumble – merengue staafjes – frambozensorbet - munt

  

3-gangenmenu ( zonder gerecht * )  : 38 € / persoon

4-gangenmenu ( met gerecht *)  : 48 € / persoon

Dit menu kan afgehaald worden mits bestelling 2 dagen op voorhand via mail of op tel.nr. 09 367 06 82 of 0477 79 02 46

Ook onze palinggerechten kunnen afgehaald worden :

Paling in t'groen                                            29,50 €
Paling in tomatensaus met champignons         29,50 €
Paling in roomsaus met champignons              29,50 €
Paling provençale                                          29,50 €
Paling in de wok met groentjes                       29,50 €
Gebakken paling met verse tartaar                  29,50 €

Reservatie

Geschreven door Super User

 

Cadeaubon

Geschreven door Super User